Mainos
Mainos

Vankiloiden huumeongelma pahentunut

Vankiloiden huumeongelma on pahentunut. Helsingin keskusvankilassa Sörkassa on viime aikoina paljastunut useita huumejuttuja. Vankilanjohtaja Esko Aaltonen haluaisikin vartijoille lisää tarkastusvaltuuksia. Pahimmat vangit pitäisi sulkea erityisosastolle.

Vankilassa pääsiäismunat ovat suosittuja läpi vuoden. Sisältä ei löydy rihkamaa, vaan huumeita. Tällä viikolla Sörkasta löytyi morfiinia, huumaavia pillereitä ja ruiskuja.

Keskusvankilassa on tänä vuonna paljastunut jo 23 huumejuttua. Vakavimmat liittyvät kahteen pahamaiseen konnaan. Heiltä löytyi amfetamiinia ja heroiinia.

Oikeusministeriö aikoo lisätä vanginvartijoiden oikeutta tehdä tarkastuksia vangeille, mutta Aaltosen mielestä ei tarpeeksi. Vankilassa pitäisi pystyä tekemään myös kehonsisäisiä rutiinitarkastuksia. Aaltonen ehdottaa myös superturvallisen osaston perustamista. Siitä tulisi vankila vankilan sisällä.
(MTV3/Jarkko Sipilä)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme