Mainos
Mainos

Vantaa kielsi seksikaupan ja juopottelun kaduilla

Seksin myynti ja juopottelu yleisillä paikoilla kielletään Vantaalla kokonaan. Kaupunginvaltuusto hyväksyi tänään selkeällä enemmistöllä järjestyssäännön uudet tiukennukset.

Ilotyttö

Katujuopottelun ja -prostituution kieltämistä kokonaan vastustivat vihreät, jotka kuitenkin saivat tuekseen vain hajaääniä. Vastustajien mielestä kiellot olisi pitänyt muotoilla hallituksen järjestyslakiesityksen mukaisiksi eli täyskieltojen sijaan olisi lähinnä kielletty vain häiritsevä toiminta.

Vantaan uudet kiellot astuvat voimaan 15. huhtikuuta. Siihen asti voimassa oleva nykyinen järjestyssääntö kieltää vain häiritsevän katujuopottelun eikä puutu prostituutioon lainkaan. Vantaalla tiukennuksia perusteltiin muun muassa sillä, että pääkaupunkiseudulla tarvitaan yhtenäistä käytäntöä järjestyssäännöissä.

Muutama prostituoitu on siirtynyt harjoittamaan tointaan Vantaalle sen jälkeen kun prostituutiokielto tuli voimaan Helsingissä. Helsinki kielsi katujuopottelun ja -prostituution järjestyssäännöllä viime joulukuun alusta lähtien. Sen sijaan Espoossa ei ole ainakaan toistaiseksi lähdetty Helsingin ja Vantaan linjalle. Valtuusto hyväksyi tänään Vantaan järjestyssääntöön myös vähäisiä melu- ja koirakuria koskevia muutoksia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot