Mainos
Mainos

Vantaa kieltää lintujen ruokinnan

Kiellon takana on varautuminen lintuinfluenssan tuloon Suomeen.

Vantaa kieltää kokonaan luonnonlintujen ruokinnan alueellaan. Espoo puolestaan aikoo antaa suosituksen siitä, ettei vesilintuja ruokittaisi.

Vantaan ruokintakielto koskee kerrostalo-, rivitalo- ja omakotitaloalueita sekä kaupungin yleisiä alueita.

Lintujen paluumuuttajien joukossa on viruksen kantajia, jotka voivat ruokintapaikkojen välityksellä tartuttaa viruksen myös kotimaassa talvehtineisiin lintuihin. Päätöksen ruokintakiellosta teki Vantaan kaupungineläinlääkäri Nina Mäki-Petäys. Ruokintakielto on voimassa toistaiseksi.

Espoon kaupungineläinlääkärin Kaisa Hemmingin mukaan kaupunki aikoo tiedottaa lähipäivinä, ettei vesilintujen ruokinta keskeisillä paikoilla ole suositeltavaa.

Helsingissä sen sijaan kieltoa ei ole suunnitteilla. Rottaongelman vuoksi lintujen ruokinta kielletään kuitenkin tietyillä ruokintapaikoilla kuten toreilla ja puistoalueilla.

Kaupungin eläinlääkärin Riikka Åbergin mukaan lintujen ruokintakielto koko kaupungin alueella ei ole ainakaan tällä haavaa tarpeellista.

Lintuinfluenssan torjumiseen tehoaa normaali hygienia eli käsien pesu saippuavedellä. Lintujen ulosteet on hyvä poistaa parvekkeilta ja lasten leikkipaikoilta. Kuolleita lintuja ei pidä kosketella paljain käsin, ja lintujen joukkokuolemista pitää ilmoittaa kaupungineläinlääkärille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme