Mainos
Mainos

Vantaalaisyksiö täynnä aseita

Poliisi ja puolustusvoimat saivat vantaalaisen yksityisasunnon tyhjennettyä aseista ja asetarvikkeista yöllä kello yhteen mennessä.

Malminiityssä sijaitsevasta kolmenkymmenen neliömetrin kokoisesta kerrostaloasunnosta löytyi eilen 150 asetta, käsikranaatteja ja ampumatarvikkeita.

- Siellä ne olivat ihan ympäriinsä levällään, kertoo ylikonstaapeli Risto Purastie Vantaan poliisin väkivaltarikosyksiköstä.

Vantaan poliisi on pidättänyt asukkaan epäiltynä ampuma-aserikoksesta ja räjähderikoksesta.

Poliisi sai kotihälytyksen Malminniittyyn maanantai-iltana, kun hätäkeskus lähetti poliisipartion tarkistamaan parvekkeella käryävää tuhkakuppia. Aseet löytyivät tarkastuksen yhteydessä. Asunnon tyhjentäminen aloitettiin eilen iltapäivällä.

Purastien mukaan tyhjentäminen eteni hitaasti, sillä asunnossa oli niin paljon roskaa ja roinaa.

Aseet tiettävästi luvallisia

Tavallisten aseiden lisäksi asunnosta löytyi muun muassa ruutia ja kranaatteja, joiden vaarattomuudesta ei ollut takeita. Tämän takia poliisi pyysi puolustusvoimilta virka-apua.

- Ja kun emme tiedä, katsomme, että ne on kovia ja toimimme sen mukaan. He (puolustusvoimat) osaavat auttaa tunnistamisessa, kuljettamisessa ja hävittämisessä.

Ainakin kaikki eilisiltaan mennessä tarkastetut aseet olivat luvallisia. Osaan patruunoista vuonna 1970 syntyneellä keräilijällä ei ollut lupaa. Lisäksi hän oli laiminlyönyt aseiden sopivan säilytystavan. Lain mukaan aseet pitäisi pitää lukitussa kaapissa.

Ylikonstaapeli Purastie kertoo, että epäillyllä oli kuulusteluissa erilainen käsitys aseiden laillisesta säilyttämisestä kuin poliisilla.

Aseiden luvat joutuvat nyt uuteen harkintaan.

Päiväkoti evakuoitiin

Kerrostalon rappu ja läheinen päiväkoti evakuoitiin eilen ennen ratsian aloittamista. Rapussa on reilut kolmekymmentä asuntoa.

Muun muassa Vantaan kriisikeskus tarjosi keräilijän naapureille väliaikaisen majapaikan.

Evakuoidut asukkaat ovat saaneet luvan palata koteihinsa. Päiväkoti toimii tänään normaalisti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme