Mainos
Mainos

Vantaalla järjestettiin joukkokasteita

Vantaan seurakunnat ovat järjestäneet kirkoissaan yhteiskastetilaisuuden tänään. Esimerkiksi Tikkurilan kirkkoon oli saapunut neljä ja Hakunilan kirkkoon kaksi lasta saamaan kasteen.

Yhteiskasteessakin jokainen lapsi kastettiin henkilökohtaisesti.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta Suomessa, kun yhteiskastemahdollisuutta tarjottiin perheille. Idea on sukua hääyö-tapahtumalla, ja sillä haluttiin viestiä ihmisille, että pienikin juhla on mahdollinen.

Seurakunnat halusivat auttaa erityisen kastepäivän avulla perheitä tilaisuuden järjestelyissä. Kastetilaisuuden jälkeen perheille ja kaikille muille paikan päällä olleille tarjottiin juhlakahvit ja -mehut. Seurakunnat lainasivat tarvittaessa myös kastepuvun. Jos vaadittavat kaksi kummia eivät päässeet paikalle, seurakunnilla oli tarjota kastettavalle kaksi todistajaa.

Kastepäivänä oli mahdollisuus myös yksittäiskasteisiin. Päivän aikana kastettiin vastasyntyneiden lisäksi myös vanhempia lapsia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme