Mainos
Mainos

Vantaalla uhmataan THL:n rokotusjärjestystä

Vantaalla on päätetty poiketa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamista rokotusjärjestysohjeista, kertoo Ylen uutiset.

Kaupunki on päättänyt rokottaa tänään Kuusikon koulun oppilaat ja henkilökunnan. Syy rokotosohjeistuksesta poikkeamiselle on Kuusikon koulussa varmennetut sikainfluenssatapaukset.

Vantaan vastaanottotoiminnan johtava ylilääkäri Kirsi Savolainen myöntää, että riskiryhmiin kuulumattomien rokottaminen ei ole Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamien ohjeiden mukaista.

- Meidän tartuntatautilääkärimme on konsultoinut sairaanhoitopiirin infektiolääkäreitä ja he ovat suositelleet tätä mallia. Kunnille on annettu harkinnanvaraa sikainfluenssaepidemian osalta, Savolainen toteaa.

THL kielsi Turkua eilen rokottamasta päiväkoti-ikäisiä lapsia etuajassa. Päiväkotilasten rokottamisella pyrittiin ennaltaehkäisemään taudin leviäminen päiväkodeissa.

Katso Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Petri Ruudun haastattelu

Katso Anne Forssènin juttu

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme