Mainos
Mainos

Vantaalle louhitaan hiihtoluola

Suomessa on vireillä toistakymmentä hiihtoputkihanketta. Hiihtoputket ovat ympärivuotiseen hiihtämiseen tarkoitettuja sisätiloja. Ensimmäinen putki otettiin käyttöön Vuokatissa, nyt rakenteilla on lukuisia muita sisähiihtopaikkoja.

Vantaan hiihtoluola

Suurin hanke on meneillään ruuhka-Suomen sydämessä Vantaalla. Kallioon parinkymmenen metrin syvyyteen louhitaan iso luolasto, johon sopii muutakin talviurheilua kuin hiihtoa. Maanalaisen hankkeen hinta on noin 70 miljoonaa markkaa. Hakunilassa sijaitsevan hiihtokeskuksen vieressä olevaan kallioon louhitaan 110 000 kuutiometriä luolatilaa.

Projektipäällikkö Petri Kotkansalon mukaan Vantaan luolaa ei ole suunniteltu vain hiihtäjiä varten.
-Tätä ei ole tarkoitettu pelkästään hiihtäjille, vaikkakin luola onkin hiihtopainotteinen. Luolasta löytyy myös lumilautarinne ja luistelukenttä, kertoo Kotkansalo. Hiihtolenkistä tulee 1,4 kilometriä pitkä. Latu-uria on kaksi, molemmissa oma profiili. Kaiken kaikkiaan luolaan mahtuu kahdeksan latua vierekkäin. Lumilautarinteessä korkeuseroa on 35 metriä.

Kotkansalon mukaan hiihtoluolaan on jo suunniteltu alustava hinnasto. -Me olemme alustavasti lähteneet siitä, että hiihtoluolan kertamaksu olisi suunnilleen saman verran kuin kuntosalin eli 30-70 markkaa. Lumilautarinteen osalta se on korkeampi, kertoo Kotkansalo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme