Mainos
Mainos

Vantaanjokeen lisävettä kuivuuden takia

Helsingin kotitalouksiin johdettava Vantaanjoen vesi on pysynyt hyvälaatuisena. Joessa on ollut kuitenkin vettä niukasti pitkään jatkuneen kuivan kauden takia. Pääosa joen vedestä on otettu Helsingin Veden vesilaitoksille talousveden valmistamiseen. Veden vähäisyyden vuoksi Vantaanjokeen johdetaan lisävettä Hiidenvedestä.

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesistönsuojeluyhdistyksen mukaan Vantaanjoen vesi on melko kirkasta, koska valumavedet eivät kuljeta jokiin maa-ainesta.

Vantaanjoen vesistöön jätevedenpuhdistamoilta tuleva ravinne- ja lika-ainekuormitus näkyy selkeimmin kuivana aikana veden laadussa joen yläjuoksulla ja Luhtajoessa, vaikka laitoksilla on käytössä tehokkaat jätevedenpuhdistusmenetelmät.

Viime vuosi oli ensimmäinen kesä vuoden 1989 jälkeen, kun Päijänne-tunnelista ei saatu lisävettä Keravanjokeen. Poikkeava tilanne osoitti, että lisäveden avulla Keravanjoen vesi on vaihtunut tehokkaammin ja samalla happitilanne vedessä on ollut parempi ja levämäärät pienempiä kuin ilman lisävettä.

Vantaanjoen veden laatua voi seurata myös reaaliaikaisesti internetistä. Vedenlaatutiedot päivitetään kaksi kertaa päivässä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot