Mainos
Mainos

Vapaa Aceh -liike arvostelee Ahtisaaren toimistoa

Vapaa Aceh -liikkeen sotilaallinen siipi on kritisoinut presidentti Martti Ahtisaaren toimiston tapaa neuvotella Acehin mahdollisen itsehallinnon sisällöstä. Neuvottelut jatkuvat huomisaamuna Vantaan Köningstedtissä.

Indonesian Vapaa Aceh -liikkeen sotilaallinen siipi arvostelee presidentti Martti Ahtisaaren Crisis Management Initiative (CMI) -toimiston toimintaa Acehin maakunnan rauhanneuvotteluissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Vapaa Aceh -liikkeen (GAM) sotilaallinen johto sanoo CMI:n yrittävän hakea Acehin selkkaukseen ratkaisua erityisestä autonomiasta, mikä on sotilaallisen siiven mielestä "järkyttävää".

- GAM ei ole koskaan hyväksynyt sitä, että konflikti ratkeaisi tai sitä yritettäisiin ratkaista erityisen autonomian kautta, liikkeen sotilaallinen siipi sanoi lauantaina päivätyssä tiedotteessaan, jonka Reuters sai käsiinsä eilen eli sunnuntaina.

- Haluamme jatkaa neuvotteluja, mutta emme tee niin, jos ne ovat vain keino pakottaa meidät nielemään näennäisen autonomian karvas käsite ja sotilaallisen miehityksen jatkuminen, tiedotteessa sanottiin.

Acehin maakunnan rauhanneuvotteluja jatketaan alkavalla viikolla Ahtisaaren johdolla Suomessa. Esillä ovat samat kysymykset kuin aiemmillakin kierroksilla eli Acehin mahdollisen itsehallinnon sisältö, aseriisunta ja joukkojen vetäytyminen, kapinallisten armahdus sekä maakunnan ja keskushallinnon taloussuhteet.

Neuvotteluiden osapuolet saapuivat Suomeen

Indonesian hallituksen sekä Vapaa Aceh -liikkeen (GAM) edustajat ovat saapuneet Suomeen Acehin maakunnan rauhanneuvotteluja varten.

Osapuolet kokoontuvat kolmannelle neuvottelukierrokselle huomenna presidentti Martti Ahtisaaren ja Crisis Management Initiativen (CMI) johdolla. Neuvotteluvaltuuskunnat saapuivat Helsinkiin varhain tänä aamuna.

CMI:n toimistosta kerrottiin STT:lle, että maanantain osapuolet käyttävät neuvotteluihin valmistautumiseen, ja keskustelut alkavat huomisaamuna Vantaan Köningstedtissä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme