Mainos
Mainos

Vapaaehtoinen mielenterveystyö kiinnostaa

Noin joka viides suomalainen olisi halukas tekemään vapaaehtoista mielenterveystyötä, kertoo Mielenterveysseuran Taloustutkimuksella teettämä tutkimus. Jos mukaan lasketaan jo parhaillaan vapaaehtoistyötä tekevät, nousee määrä neljännekseen suomalaisista.

Naisia vapaaehtoistyö kiinnostaa selkeästi miehiä enemmän ja kiinnostuneimpia ovat 25-49-vuotiaat. Iän karttuessa kiinnostus vähenee, mutta toisaalta vanhemmat ikäluokat ovat jo kaikkein aktiivisimmin mukana vapaaehtoistyössä.

Suurissa kaupungeissa vapaaehtoistyö kiinnostaa hieman enemmän kuin pienissä kaupungeissa.

Suurimpana syynä haluttomuuteen tehdä vapaaehtoistyötä on naisilla ajanpuute tai sopimaton elämäntilanne. Kiinnostuksen puute tai mielenterveystyön kokeminen vieraaksi sen sijaan ei juurikaan vaikuttane, sillä vain viisi prosenttia ilmoittaa, ettei alue kiinnosta. Miehistä taas 14 prosenttia ei ole kiinnostunut, ja lähes puolet ilmoittaa syyksi haluttomuuteen ajanpuutteen.

Tämä vuosi on EU:n vapaaehtoistoiminnan vuosi. Mielenterveysseuran vuoden teemana on Vapaaehtoisena vaikutat - Kelpaaks seura.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme