Mainos
Mainos

Vapaaehtoisten eläkevakuutusten menekki romahti

Ihmisten into hankkia vapaaehtoisia eläkevakuutuksia on laimentunut hallituksen uusien suunnitelmien takia. MTV:n uutisten teettämän kyselyn mukaan yli 70 prosenttia tutkituista ei halua ottaa itselleen yksilöllistä eläkevakuutusta.

Uusien eläkevakuutussopimusten tekeminen on vähentynyt ja vanhat asiakkaat ovat hämmentyneitä.
Yksilölliset eläkevakuutukset eivät enää käy kaupan entiseen malliin.

MTV:n uutisten teettämän kyselyn mukaan noin neljä viidestä vastaajasta ei aio hankkia itselleen yksilöllistä eläkevakuutusta hallituksen esittämillä ehdoilla.

Neljällä viidestä vastaajasta ei ollut yksilöllistä eläkevakuutusta. Vajaalla viidesosalla vastaajista se oli.

Hallitus esittää, että säästösopimuksissa siirrytään kokonaan pääomaverotuksen puolelle ja eläkeiän nostamista 60:stä 62 vuoteen. Asiakkaat ovat hämmentyneitä uudistuksista. Osa nykyisistä säästäjistä on ottanut pankista isoja lainoja verohyödyn maksimoimiseksi.

- Näkyy ihan selvästi se, että olemassaoleviin vakuutussopimuksiin maksetaan aika reilusti vakuutusmaksuja enemmän kuin on suunniteltu ja toisaalta uusia vakuutussopimuksia ei niinkään innokkaasti tehdä, toimitusjohtaja Esko Kivisaari Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliitosta kertoo.

Suurin ja rankin muutos koskisi niitä, joilla jo on vapaaehtoinen eläkevakuutus.

- Ainakin näihin meidän puhelinpalvelupisteisiin, esimerkiksi Tampereelle, on tullut tuhansia puhelinsoittoja ja kyllä siellä osa joukosta kysyy juuri tämmöisiä asioita, että mikä tämä tilanne on, yksikönjohtaja Ilkka Lohi Keskinäisestä Henkivakuutusyhtiö Suomesta kertoo.

- Oikeestaan ihan ydin on ollut siinä, jos ajattelee noin kaupallisesti, että paljonko minä voin maksaa vielä tähän, muuttuuko tämä sopimus, pitääkö kaikki sopimukset tehdä uusiksi, johtaja Risto Honkanen Henki-Sammosta kertoo.

Vapaaehtoisia eläkevakuutussopimuksia on solmittu noin puoli miljoonaa kappaletta. MTV:n uutisten marraskuun lopussa tehdyn kyselyn virhemarginaali on + - 3 prosenttiyksikköä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.12.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme