Mainos
Mainos

Vapaaehtoistyö kehitysmaissa kasvattaa suosiotaan

Vuosittain maailmalle lähtee vajaat kaksi sataa suomalaista.

Monen kuukauden rupeama kehitysmaassa ei ole enää vain nuorten ja opiskelijoiden asia, vaan lähtijöistä aiempaa suurempi osa on työelämässä jo toimivia ammattilaisia

Kolmikymppinen Eeva Ervamaa otti keväällä virkavapaata työstään vakuutusyhtiössä ja lähti viideksi kuukaudeksi Tansaniaan opettamaan paikallisille koululaisille liikuntaa

- Lähdölle oli hirveän itsekkäitä syitä eli tietysti halu oppia erilaisuudesta. Mutta samalla tietysti toivon, että jotain pystyisin myös itse antamaan sinne suuntaan.

Yhä useampi vapaaehtoistyöhön lähtijä on työelämässä jo pitkään ollut aikuinen.

Koordinaattori Sari Markkanen KEPA:n Etelän vapaaehtoisohjelmasta kertoo ihmisten tajunneen, että lähteä voi myöhemminkin elämässä. Keinona voi olla esimerkiksi vuoden mittainen vuorotteluvapaa. Joskus eläkeiän lähestyminen antaa kimmokkeen haaveen toteuttamiselle.

Afrikkaan, Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan lähtee vajaat kaksi sataa vapaaehtoistyöntekijää vuodessa. Tänä vuonna on perustettu uusiakin vaihto-ohjelmia vastaamaan kasvavaan kysyntään - siitäkin huolimatta, että osallistumismaksut vaihtelevat parista sadasta tuhansiin euroihin.

Eeva Ervamaa toi Tansanian-tuliaisiksi paikallisen jalkapallon ja ehkä pysyvänkin elämänmuutoksen.

- Toivottavasti saan kehitysyhteistyökysymysten parissa työskennellä jatkossakin. Kyllä mulle tuli semmonen olo, että löysin oman jutun, jos en työkseni niin vapaaehtoispohjalta, Ervamaa kertoo.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 05.09.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot