Mainos
Mainos

Vapaapalokunnat vaativat lisärahoitusta

Sopimuspalokuntien ja aluepelastuslaitosten neuvottelut uusista sopimuksista takkuavat.

Vapaapalokuntien ja aluepelastuslaitosten sopimusneuvottelut kangertelevat pahasti. Lapissa, Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä on löydetty yhteinen sävel, mutta muualla neuvottelut takkuavat. Vapaapalokuntien vastuulla on jo kaksi kolmasosaa kaikista pelastustoimen hälytystehtävistä Suomessa.

Vapaapalokunnan vaativat aiemmin lähinnä talkoilla rahoitetulle yhdistystoiminnalle nyt enemmän yhteiskunnan tukea.

- Minun mielestäni on aivan oikeutettua odottaa, että palokunnissa ei enää tarvitsisi yhteiskunnallisesti erittäin tärkeiden tehtävien hoitamiseen palokuntalaisten tehdä talkootöitä vaan voitaisiin keskittyä siihen toimintaan, joka nyt jo vaatii erittäin paljon niiltä, jotka palokuntien hälytysosastoissa toimivat, sanoo Suomen Sopimuspalokuntien liiton puheenjohtaja Isto Kujala.

Sopimuspalokunnat neuvottelevat parhaillaan uusista sopimuksista aluepelastuslaitosten kanssa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot