Mainos
Mainos

Vapaavuori ehdottaa parannuksia kotitalousvähennykseen

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ehdottaa pienimpien pörssiosinkojen verovapautta ja parannuksia kotitalousvähennykseen.

Vapaavuori haluaa uudistuksilla kannustaa kotitalouksia työllistämään ihmisiä.

Kotitalousvähennyksen osalta voitaisiin joko korottaa ylärajaa, nostaa korvausprosenttia tai laajentaa niitä työllistämistoimenpiteitä, joista kotitalousvähennys voidaan saada.

Pienimpien pörssiosinkojen verovapaudella houkuteltaisiin pankkitileillä makaavia rahoja rahoittamaan yritystoimintaa, ja sitä kautta luomaan työpaikkoja.

Mitään rajalukuja osinkotuloille tai kotitalousvähennykselle Vapaavuori ei halua mainita.

Hän arvioi, että kumpikin uudistus maksaisi valtiolle aluksi kymmeniä miljoonia menetettyinä verotuloina.

Elinkeinoministeri kuitenkin uskoo, että uudistukset kannattaisivat, vaikka valtion pitäisi ottaa hetkellisesti lisää velkaa niiden takia.

– Olen sitä mieltä, että molemmat nämä uudistukset loisivat niin paljon uutta työtä ja yrittäjyyttä Suomeen, että ne maksaisivat itsensä takaisin ainakin pitemmällä aikavälillä. Sen takia ne ennemminkin vähentäisivät valtion velkaantumista kuin toisinpäin, sanoo Vapaavuori.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme