Mainos
Mainos

Vapaavuori ehdottaa parannuksia kotitalousvähennykseen

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ehdottaa pienimpien pörssiosinkojen verovapautta ja parannuksia kotitalousvähennykseen.

Vapaavuori haluaa uudistuksilla kannustaa kotitalouksia työllistämään ihmisiä.

Kotitalousvähennyksen osalta voitaisiin joko korottaa ylärajaa, nostaa korvausprosenttia tai laajentaa niitä työllistämistoimenpiteitä, joista kotitalousvähennys voidaan saada.

Pienimpien pörssiosinkojen verovapaudella houkuteltaisiin pankkitileillä makaavia rahoja rahoittamaan yritystoimintaa, ja sitä kautta luomaan työpaikkoja.

Mitään rajalukuja osinkotuloille tai kotitalousvähennykselle Vapaavuori ei halua mainita.

Hän arvioi, että kumpikin uudistus maksaisi valtiolle aluksi kymmeniä miljoonia menetettyinä verotuloina.

Elinkeinoministeri kuitenkin uskoo, että uudistukset kannattaisivat, vaikka valtion pitäisi ottaa hetkellisesti lisää velkaa niiden takia.

– Olen sitä mieltä, että molemmat nämä uudistukset loisivat niin paljon uutta työtä ja yrittäjyyttä Suomeen, että ne maksaisivat itsensä takaisin ainakin pitemmällä aikavälillä. Sen takia ne ennemminkin vähentäisivät valtion velkaantumista kuin toisinpäin, sanoo Vapaavuori.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot