Mainos
Mainos

Vapaavuori: Fennovoiman sopimus Rosatomin kanssa hyvä merkki

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on tyytyväinen Fennovoiman laitossopimuksen syntymiseen venäläisen Rosatomin kanssa.

Ministeri kertoo tiedotteessaan, että sopimusneuvottelujen vieminen päätökseen aikarajojen puiteissa on hyvä merkki siitä, että osapuolet ovat vakavissaan hankkeen kanssa. 

– Tämä toivottavasti johtaa myös lopullisen sopimuksen vahvistamiseen lähiaikoina, ministeri Vapaavuori toteaa tiedotteessa. 

Rosatom ja Fennovoima allekirjoittivat sopimuksen tänään. Kauppahinta ei ole julkinen. Helmikuussa tehdään lopullinen investointipäätös Pyhäjoen ydinvoimalaitoksen rakentamisesta, ja samalla Fennovoiman omistuksesta kolmasosa siirtyy Rosatomille.  

Ministeri muistuttaa, että Pyhäjoen ydinvoimalaitoshanke on suurin Suomessa vireillä oleva investointi. Elinkeinoministerin mukaan se tulee olemaan tulevaisuudessa myös erittäin merkittävä työllistäjä. 

– Laitostoimittaja Rosatom sitoutuu hankkeeseen myös 34 prosentin omistusosuudella. Olen jo aiemmin todennut, että tässä taloustilanteessa uudet ulkomaiset investoinnit Suomeen ovat erittäin tervetulleita. Lisäksi Rosatomin osakkuus hankkeessa vahvistaa yhtiön sitoutumista hankkeen eteenpäin viemiseen aikataulussa, Vapaavuori korostaa tiedotteessa.

Työ- ja elinkeinoministeriö on edellyttänyt hankkeen ympäristövaikutusarvioinnin ajantasaistamista ja turvallisuuden arviointia. Nämä selvitykset valmistuvat tiedotteen mukaan kevään aikana.

Vapaavuoren mukaan Pyhäjoen kunta ottaa kantaa laitoshankkeeseen ensi kevään aikana. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme