Mainos
Mainos

Vapaavuori: Suomen talous tarvitsee "elämäntapamuutoksen"

Suomen on otettava mallia 90-luvun ratkaisuista, jotta maan talous saadaan nousuun, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) sanoi Ylen Ykkösaamussa. 

Vapaavuoren mukaan Suomi ei voi nousta pelkillä säästöillä, vaan Suomessa on panostettava tutkimus- ja kehitystoimintaan innovaatiokyvyn ylläpitämiseksi. 

Vapaavuori muistutti myös, että 90-luvulla toteutettu pääomaverouudistus vauhditti osaltaan nousua lamasta. Merkittävässä roolissa lamasta nousemisessa olivat Vapaavuoren mukaan myös Suomen liittyminen Euroopan unioniin sekä Nokian menestystarina.

– Samantyyppisistä elementeistä pitää uusi ja uljas Suomen nousu rakentaa tälläkin kertaa, Vapaavuori sanoi. 

Samaan aikaan hallituksen on pidettävä Vapaavuoren mukaan myös huolta Suomen valtiontalouden vakaudesta ja kestävyysvajeen nujertamisesta.  

Vapaavuoren mukaan Suomen talous tarvitsee "elämäntapamuutoksen", joka tarkoittaa julkisen talouden vakauttamisen ohella Suomen kustannuskilpailukyvyn parantamista ja yrityselämän uudistumista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme