Mainos
Mainos

Vapaavuori: Talvivaaran kanssa jäljellä enää huonoja vaihtoehtoja

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan kaivosyhtiö Talvivaaran konkurssi ei ole väistämätön.

Tästä huolimatta tilanne on ministerin mukaan vaikea.

 - Kaikilla niillä, jotka ovat tekemisissä Talvivaaran kanssa ja jotka kantavat vastuuta kokonaisuudesta, on edessä vaikeita valintoja.  Meillä on vain huonoja vaihtoehtoja jäljellä, Vapaavuori sanoi MTV:n Huomenta Suomessa.

 Valtio on sijoitusyhtiö Solidiumin kautta Talvivaaran suurin omistaja ja on osallistunut aktiivisesti yhtiön rahoitusneuvotteluihin. Vapaavuoren mukaan valtion edellytys rahoitusratkaisuun osallistumiseen on kuitenkin se, että ratkaisu tapahtuisi markkinaehtoisesti.

 - Se tarkoittaa, että yksityistä rahaa on mukana ja valtion osallistuminen tapahtuu samoin ehdoin kuin yksityisen puolen.

 Vapaavuori huomauttaa, että neuvottelujen käyminen sinällään on osoitus siitä, että rahoitusta harkisevia tahoja löytyy. Hän ei kuitenkaan lähde arvuuttelemaan, kuinka todennäköisesti yksityistä rahoitusta löytyy.

Vapaavuoren mukaan Talvivaaran on saatava rahoituksensa kuntoon lähiviikkojen aikana.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme