Mainos
Mainos

Vapaavuori: Talvivaaran kanssa jäljellä enää huonoja vaihtoehtoja

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan kaivosyhtiö Talvivaaran konkurssi ei ole väistämätön.

Tästä huolimatta tilanne on ministerin mukaan vaikea.

 - Kaikilla niillä, jotka ovat tekemisissä Talvivaaran kanssa ja jotka kantavat vastuuta kokonaisuudesta, on edessä vaikeita valintoja.  Meillä on vain huonoja vaihtoehtoja jäljellä, Vapaavuori sanoi MTV:n Huomenta Suomessa.

 Valtio on sijoitusyhtiö Solidiumin kautta Talvivaaran suurin omistaja ja on osallistunut aktiivisesti yhtiön rahoitusneuvotteluihin. Vapaavuoren mukaan valtion edellytys rahoitusratkaisuun osallistumiseen on kuitenkin se, että ratkaisu tapahtuisi markkinaehtoisesti.

 - Se tarkoittaa, että yksityistä rahaa on mukana ja valtion osallistuminen tapahtuu samoin ehdoin kuin yksityisen puolen.

 Vapaavuori huomauttaa, että neuvottelujen käyminen sinällään on osoitus siitä, että rahoitusta harkisevia tahoja löytyy. Hän ei kuitenkaan lähde arvuuttelemaan, kuinka todennäköisesti yksityistä rahoitusta löytyy.

Vapaavuoren mukaan Talvivaaran on saatava rahoituksensa kuntoon lähiviikkojen aikana.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot