Mainos
Mainos

Vapaavuori: Turpeen veronkevennyksen oltava merkittävä

Hallitus aikoo keventää turpeen verotusta ja korottaa puuhakkeen tukea. Päätöksellä pyritään parantamaan kotimaisen polttoaineen kilpailukykyä ja korjaamaan tilannetta, jossa halvan kivihiilen käyttö on lisääntynyt.

Asian jatkovalmistelua hoitavat elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ja valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.). Turpeen veronkevennyksen ja puuhakkeen tuen korotuksen suuruutta mietitään vielä.

– On selvää, että sen pitää olla merkittävä, jotta se vaikuttaa markkinoilla, sanoo Vapaavuori MTV Uutisille.

Päätöksen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alussa.

Oppositiossa arveltiin vaalien lähestymisen olevan päätöksen taustalla. Sinänsä ratkaisu oli erityisesti keskustan mieleen, mutta puolueen mielestä hallitus poukkoilee ja vain korjaa Kataisen hallituksen virheitä.

Vihreiden mielestä puuhakkeen kilpailukyvyn parantamisen olisi pitänyt olla ensisijaista.

– Vihreidenkin mielestä on parempi, että turvetta käytetään sivupolttoaineena puuhakkeen kanssa kuin että käytettäisiin kivihiiltä, mutta me haluttaisiin selkeästi kaikki uudet lisäinvestoinnit kattiloihin, joissa käytetään pelkkää puuhaketta tai mahdollisimman suuri osa olisi puuhaketta, koska se on uusiutuvaa, ja sillä on myös vientinäkymiä, sanoo vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme