Mainos
Mainos

Vapaavuori: Vaalirahailmoitus "punaisia päin kävelyä"

Asuntoministeri Jan Vapaavuori pitää vaalirahoitusilmoituksia hankalana kysymyksenä. Hänen mukaansa lakimuutosta ei pitäisi kiirehtiä esimerkiksi ennen ensi syksyn kuntavaaleja.

- Tärkeämpää on tehdä selkeät säännöt kuin tehdä paniikinomaisesti äkkiä jotakin, Vapaavuori sanoi MTV:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Vapaavuori sanoo, että järjestelmä on nykyisellään ongelmallinen.

- Jos vähän haluaa kärjistää, niin kyse on punaisia päin kävelemisestä. Sitä ei ole pidetty sellaisena sääntönä, jota täysin pitää noudattaa. Mutta se on eri asia sen takia, että se on vain kävelyä suojatiellä. Tämä vaalirahoitus on paljon vakavampi asia. Sen takia järjestelmä, jossa on sääntöjä mutta ei sanktioita on jo lähtökohtaisesti hankala.

Vapaavuori on pyytänyt kauppakeskushankkeista ympäri Suomea tarkat selvitykset. Hänen mielestään uusien kauppakeskushankkeiden suuri määrä on huolestustuttavaa.

- Niitä halutaan rakentaa keskuksien ulkopuolelle, sellaisiin paikkoihin, jotka perustuvat puhtaasti yksityisautoiluun. Lainsäädännössä on selkeät määräykset siitä, minne suuryksiköitä saa sijoittaa. Siinä pitää ottaa huomioon liikennevirrat ja ilmastopoliittiset kysymykset, Vapaavuori sanoo.

Ministeri haluaa myös pitää kaupunkikeskukset elävinä ja turvata lähikaupat.

Vapaavuori sanoo, ettei hän tiennyt Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistystä, kun hän ryhtyi jarruttamaan Vihdin Ideapark-hanketta. Vaalirahoituskuvioiden kanssa sillä ei ole hänen mukaansa mitään tekemistä.

- Ei ainakaan minun osaltani! Hyvä että tiesin, kuka on Vihdin Ideapark-hankkeen takana. Puhumattakaan siitä, että on olemassa tällainen yhdistys, Vapaavuori sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme