Mainos
Mainos

Vapautuville vangeille halutaan tukipalveluja

Vain vajaa 30 prosenttia rikoksen tekijöistä pysyy kaidalla tiellä vankeusrangaistuksen jälkeen. Uusijoiden määrä on niin suuri, että siihen on päätetty puuttua jopa hallitusohjelmassa.

Ongelma yritetään ratkaista räätälöimällä kullekin vangille oma tukipalvelunsa. Oikeusministeriön toimikunta luovutti asiaa koskevan esityksen tänään oikeusministeri Johannes Koskiselle.

- Voi ensin opiskella ensin päiväsaikaan tai käydä töissä, seuraava aste joka nytkin on mahdollinen lyhytaikainen sijoittaminen päihdehuoltoon, oppilaitokseen tietyin edellytyksin, kolmas vaihe ehdonalainen vapaus valvonnassa tai ilman, Kriminaalihuoltoyhdistyksen toiminnanjohtaja Maija-Liisa Kukkonen sanoo.

Tukipalvelut räätälöitäisiin kullekin vangille yksilöllisesti. Mikäli toimet kohdistettaisiin 7000 vankiin, vähenisi uusintarikollisuus toimikunnan mukaaan huomattavasti.

- Ainut asia mikä siinä pistää silmään on tietysti resurssien puute, meil ei ole tällä hetkellä aikaa tehdä vangeille hyvää rangaistusaikasuunnitelmaa, eikä huolehtia siitä, että se toimii loppuun asti ja ilmeisesti kriminaalihuollon puolella resurssitilanne on samanlainen, Helsingin vankilan sosiaalityöntekijä Irene Litmanen arvioi.

Vapautuvalle vangille laadittavan suunnitelman tekisivät yhteistyössä vanki, vankila, kriminaalihuolto sekä vangin kotikunnan viranomaiset.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme