Mainos
Mainos

Vappu kuplii jo suomalaisessa suussa - ja näkyy Alkoissa

Vappu vie kansalaiset kuplivan äärelle eikä pienet jonotkaan haittaa juhlatunnelmaa.

MTV3 Uutisten lukija lähetti kuvan Helsingin keskustasta, jossa päästäkseen Alkon antimien äärelle piti jopa jonottaa - onneksi aurinkoisessa kevätkelissä.

Suosituin vappujuoma on perinteisesti kuohuviini. Toimitukselle vinkattiinkin, että ainakin joissain Alkoissa kuohuviinihyllyt ammottavat tyhjyyttään erityisesti edullisempien merkkien osalta.

Alkon viestintäpäällikkö Taina Stenbäckin mukaan kuohuviinien myynti yli viisinkertaistuu vappua edeltävällä viikolla, ja kakkosena tulevan shampanjankin myynti nelinkertaistuu.

Suomalaiset ovat ylipäätään innoissaan kuplivista ja maustetuista viineistä, joihin on lisätty esimerkiksi mansikan tai persikan aromeja.

Tänä vuonna kansalaisten maku on Stenbäckin arvion mukaan hieman kallistunut – siinä missä perusviinien keskihinta heiluu kahdeksassa eurossa, on se kuohuviineissä 11,20 euroa.

– Selvästi näkyy se, että vappuna satsataan vähän hintavampiin juomiin, Stenbäck sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme