Mainos
Mainos

Vappuaaton juhlinta on sujunut rauhallisesti ympäri Suomen

Vappuaaton juhlinta on sujunut vailla vakavia järjestyshäiriöitä.

Tampereella poliisille ilmoitettiin aamupäivällä nuoresta miehestä ja naisesta, joiden havaittiin kantavan keskustassa useita metsästysaseita. Poliisi korjasi päihtyneen parin talteen. Aseet kaksikko oli ilmeisesti vienyt mukanaan luvatta toisen vanhempien asunnosta.

Esimerkiksi Pohjois- ja Itä-Suomessa viileähkö sää ja ilmassa roikkuva sade ovat hillinneet juhlintaa ulkotiloissa.

– Poliisin kannalta ei huonompi sää, kun juhlinta ei ole revennyt käsiin, luonnehti vanhempi konstaapeli Veli-Matti Jyrkkä Oulun johtokeskuksesta.

Pohjois-Savossa keli on puolestaan poliisin mukaan loistava, mutta väkeä on liikkeellä odotettua vähemmän. Myös Etelä-Savossa sekä Pohjois- ja Etelä-Karjalassa aatto on ollut rauhallinen.

Myös Helsingissä ja läntisen Suomen isommissa kaupungeissa meno on ollut melko rauhallista, vaikka kaupunkien keskustoissa onkin ollut paljon juhlijoita.

– Keskustassa monet paikat ammottavat tyhjyyttään. Kaivopuistoon on alkanut verkkaiseen tahtiin kerääntyä ihmisiä. Kuitenkin paljon vähemmän, kuin mitä yleensä tähän aikaan on ollut. Rikosten suhteen voisi sanoa, että tähän mennessä on ollut hiljaisempaa, kuin normaalina perjantai- tai lauantai-iltana, sanoi ylikomisario Jaakko Wallenius Helsingin poliisista iltayhdeksän jälkeen.

Vappuun yllättävän osuvasti sopiva hälytys kirjattiin Varsinais-Suomen Pöytyällä. Puuhun kiivennyt kissa tarvitsi pelastuslaitoksen apua Simalantiellä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme