Mainos
Mainos

Vappuna jopa 20 astetta lämmintä

Vapusta ennustetaan harvinaisen lämmintä. Ilmatieteen laitoksen mukaan Etelä-Suomen sisämaan päivälämpötilat voivat nousta jopa yli 20 asteen. Näin lämmin vappu on maassamme vain joka kymmenes vuosi.

Aurinko paistaa ennusteen mukaan vapun tienoilla keskimäärin seitsemästä yhdeksään tuntiin koko maassa. Viimeksi näin aurinkoinen vappu on ollut vuonna 1993. Lumiraja siirtyy vappuviikolla lujaa vauhtia koilliseen. Vappuna lunta voi olla maassa vielä Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Lapissa jopa tavanomaista enemmän.

Huhtikuun sää muotoutui normaaliksi, vaikka kuukauden alku oli hyvin kylmä, eikä kevät alkanut ajallaan. Kevät oli maan lounaisosassa myöhässä lähes 2,5 viikkoa ja keskiosassakin viikon. Lapissa huhtikuusta tulee muutama aste tavanomaista kylmempi ja maan etelä- ja keskiosassa normaali. Harvinaisen lämmin kuukauden loppu tasaa keskilämpötiloja. Huhtikuun sademäärä jää etelärannikkoa ja Lappia lukuunottamatta selvästi alle puoleen tavanomaisesti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme