Mainos
Mainos

"Vappuna pissattiin jokaiseen pensaaseen"

Helsingin kaupunki oli varannut kuluneena vappuna juhlijoille 184 käymälää ja 24 pisuaaria, mutta kaikki juhlijat eivät siltikään löytäneet perille.

– Siltä se nyt näyttää, että joka pensaaseen on täytynyt pissata, kiteyttää Krista Luoto, Helsingin kaupungin puutarhuri.

Luoto on siivonnut vapun jälkiä lauantain aamuviidestä lähtien ja laskee keränneensä yli 30 tuntia roskia. Vapun roskat Luoto keräsi käsin ihmisten seasta, mutta öisin roskapuhallin sai huutaa.

– Pahimpia meille on serpentiini, sillä se on sellaista silppua, Luoto tarkentaa.

Vappujuhlijat jättivät jälkeensä serpentiinin lisäksi muovikasseja, ruokaa, pitsalaatikoita ja olutpahveja. Vaikka kolea sää vähensikin vapun jätemäärää tavanomaisesta, niin silti pelkästään Helsingissä kertyi kahdelta päivältä yli 200 tuhatta litraa roskaa.

– Se jätemäärä, mikä tulee kahden juhlapäivän aikana vastaa noin kolmen viikon normaalia jätemäärä, suhteuttaa vastaava piiripuutarhuri Sampo Sainio Helsingin kaupungilta.

Siivoamiset ja muut järjestelyt mukaan lukien vapun järjestelykustannukset nousevat Helsingin kaupungille 100 tuhanteen euroon.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme