Mainos
Mainos

Vapunpäivää juhlittiin hillitysti koleassa säässä

Vapunvietto on sujunut pääosin rauhallisesti. Vakavia onnettomuuksia on poliisin tietoon tullut vain muutama; järjestyshäiriöistä merkittävin oli parinkymmenen nuoren joukkotappelu yöllä Oulussa.

Vapunpäivää juhlittiin suhteellisen hillitysti koleassa säässä eri puolella Suomea. Sunnuntain vastaisena yönä poliisia kuitenkin työllistivät muun muassa päihtyneet, pahoinpitelyt ja rattijuopot. Vapun vakavin onnettomuus tapahtui Espoossa viime yönä, kun henkilöauton matkustajana ollut mies kuoli auton törmättyä puuhun. Eilisiltana taas nuori nainen jäi raitiovaunun alle Helsingin keskustassa ja loukkaantui pahoin.

Iltapäivällä sattui Siilinjärvellä bussin ja henkilöauton kolari, jossa yksi ihminen loukkaantui vakavasti. Bussin kuljettaja ja sen viisi matkustajaa säilyivät vammoitta.

Kajaanissa paikallista nuorukaista puukotettiin hengenvaarallisesti vappuyönä. Oulussa poliisi joutui yön aikana muun muassa selvittämään joukkotappelua, jossa oli mukana noin 20 nuorta.

Helsingissä vappuyö sujui sen sijaan aiempaa rauhallisemmin. Poliisin tehtävien määrä lauantai-illasta sunnuntaiaamuun väheni yli sadalla viime vuodesta.

Itse vapun juhlinnassa noudatettiin perinteisiä kaavoja. Juhlapäivä veti väkeä muun muassa Helsingin keskustaan ja Kaivopuiston alueelle, jossa poliisin arvion mukaan oli enimmillään noin 45 000 ihmistä. Kaivopuiston juhlintaa varjosti kuitenkin iltapäivällä sattunut tapaturma, kun parikymppinen nuorukainen putosi noin 7-8 metriä alas kallionkielekkeeltä.

Helsingissä työväki marssi perinteisellä vappumarssilla ja uskovat Jeesus-marssilla. Vappua värittivät myös poliitikkojen puheet eri puolilla Suomea. Tampereella järjestettiin Teekkarikaste Tammerkoskeen. Turussa ja Jyväskylässä nautittiin vappupiknikien antimista Vartiovuorenmäellä ja Harjulla.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 01.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme