Mainos
Mainos

Varakkaiden unelma: Vapaus ja aikaisin eläkkeelle

Suomalaiset haaveilevat taantuman keskellä eniten taloudellisesta riippumattomuudesta. Tämä käy ilmi Sampo Pankin teettämästä selvityksestä.

Tällaisia haaveita viritellään erityisesti varakkaissa kotitalouksissa, joissa vuosiansiot ovat yli 85 000 euroa. Varakkaat ovat kiinnostuneita myös aikaisesta eläkkeelle pääsystä.

Haavelistalla oli mahdollisuus tehdä isompia hankintoja hintaan katsomatta. Pääkaupunkiseudulla korostui myös toive paremmasta asunnosta.

- Ihmisten tulotasosta riippumatta yhteistä haaveille on se, että tärkeintä elämässä ovat sittenkin muut asiat kuin materia, arvioi Sampo Pankin Uudenmaan yksityispankkipalveluiden johtaja Arne Stadigh.

Varakas tienaa yli 60 000 euroa vuodessa

Varallisuustutkimuksessa kysyttiin myös suomalaisten arvioita varakkaasta henkilöstä.

- Suomalaiset määrittelevät varakkaaksi henkilön, jonka henkilöauton arvo on yli 50 000 euroa, asunnon arvo 300 000–700 000 euroa, säästöt yli 100 000 euroa tai vuositulo ylittää vähintään yli 60 000 euroa, Stadigh tiivistää tutkimustuloksen.

Tutkimusta varten haastateltiin lähes 1200 aikuista suomalaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot