Mainos
Mainos

Varallisuusveron kuoppaaminen eteni

Eduskunta äänestää varallisuusverosta luopumisesta huomenna.

Varallisuusverosta luopuminen eteni tänään askeleen, kun valtioneuvosto päätti sitä koskevasta lakiesityksestä. Lakiesitys annetaan eduskunnalle huomenna.

Varallisuusverosta luopuminen hyödyttää erittäin pientä osaa suomalaisista, sillä sitä on maksanut vain yksi prosentti veronmaksajista. Valtiolle vero tuottaa vielä tänä vuonna noin 70 miljoonaa euroa. Hallitus päätti veron poistamisesta jo viime marraskuussa.

Tuore lakiesitys ei kuitenkaan vielä ratkaise paljon keskustelua herättänyttä kysymystä omaisuustietojen julkisuudesta. Laissa ei nyt ehdoteta perustettavaksi erillistä omaisuusrekisteriä, vaan ehdotus jätettiin jatkovalmisteluun. Suurin osa lakiesitystä varten kuulluista viranomaisista ja järjestöistä piti uuden omaisuusrekisterin luomista huonona ajatuksena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot