Mainos
Mainos

Varapuheenjohtaja: KMS:n taru on ohi

Kehittyvien maakuntien Suomi ry on organisaationa retuperällä. Näin sanoo yhdistyksen varapuheenjohtaja, eversti evp Jorma Kosunen MTV3:n nettiuutisille. Hän toteaa, että vielä vaalirahoituskohun ja Suomen Keskustan puoluekokouksen jälkeen yhdistykselle jää paljon selvitettävää. Sekavat kokouskäytännöt, ilmasta putkahtavat allekirjoitukset, vuosikokousten ja tilinpäätöksen puute.

Kosunen on vakuuttunut siitä, että nyt Keskustan johdon syntipukiksi leimaama kehittämispäällikkö Lasse Kontiola on saanut vain likaisen työn tekijän roolin. "Rivisotilas ei organisaatiossa tuollaisia asioita tee tai sitten organisaation toimintatavoissa on koko lailla korjaamista", sanoo Kosunen.

Kosuselle oli alusta saakka selvää, että KMS oli keskustavetoinen vaalitukijärjestö, mutta että tukea voitiin antaa myös muiden puolueiden ehdokkaille. Itse tuen kohdentamisessa Kosunen ei ollut mukana eikä avustuksen saajista hänellä ollut tietoa. "Sen arvioivat muut." Kosunen ei myöskään siten havainnut suunnitelmia tietoisesta vaikuttamisesta tukea saaviin ehdokkaisiin. Sen sijaan Kosusta ihmetyttää, että hän ei toistuvien pyyntöjensäkään jälkeen saanut eduskuntavaalien jälkeen listaa tuetuista ehdokkaista KMS:n sisältä.

Kysymykseen, onko KMS:lla edellytyksiä jatkaa vaalirahoitusorganisaationa tulevissa vaaleissa, Kosunen vastaa kieltävästi. Hänen mielestään yhdistys on tällä hetkellä sen verran ryvettynyt. Hän on myös hyvin kyyninen sen suhteen, pystytäänkö tämän jälkeenkään hyvällä tahdollakaan vallirahoitusta järjestämään läpinäkyväksi ja tasapuoliseksi. "Yhdistysten rahoja pystytään kyllä pyörittämään organisaatiolta toiselle tarkastelun ulottumattomiin", on Kosusen pessimistinen näkemys.

"Kuka päätti, mistä päätti, milloin päätti ja kenen oikeudella päätti. Nämä vastuut tullaan vielä purkamaan. Ja ne on oikeudenmukaisuuden ja rehellisyyden nimissä pakko saada selville. Jo Keskustan uskottavuudenkin vuoksi", toteaa Kosunen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme