Mainos
Mainos

Koulu iloitsee 12 laudaturin kirjoittajastaan: "Harva on näin suunnitelmallinen lukiossa"

Mikkelin lukion apulaisrehtori Tommi Oksanen kertoo koulun väen olevan iloisia ja innoissaan Vikke Elfvingin 12 laudaturin suorituksesta.

– Kyllähän se hyvältä tuntuu, että koulumme on näin positiivisissa merkeissä julkisuudessa.

– Vikke on erityislaatuinen oppilas, joka on tehnyt suunnitelmallisesti tämän urakan. Hän venytti opiskelunsa neljään vuoteen, jotta oli aikaa tehdä 12 laudaturia.

Oksanen sanoo, että näin pitkäjänteinen työskentely on harvinaista lukiossa.

– Moni tulee vielä lukioon miettimään, että mitä tekisi seuraavaksi. Näin suunnitelmallinen panostaminen ylioppilastutkintoon on harvinaisempaa, Oksanen sanoo.


Mikkelin lukiossa on noin seitsemän sataa oppilasta, ja ylioppilaaksi kirjoitti tänä vuonna parisataa.

– Meillä meni kirjoitukset kaiken kaikkiaan hyvin tänä vuonna, sillä reputtaneita oli vähemmän mitä luultiin. Kun tentit lähtivät meiltä, niin odotimme että parikymmentä reputtaisi, mutta nyt reputtaneita onkin reilusti alle kymmenen.

– Tämä on iloinen kevät Mikkelin lukiolle. Vikke on eittämättä tähti, mutta kyllä jokainen ylioppilas on lakkinsa ansainnut vaikka heikommillakin arvosanoilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme