Mainos
Mainos

Varastetut rotukoirat kauppatavaraa

Suomessa häviää vuosittain lukuisia koiria teille tietämättömille. Varsinkin rotukoiria häviää mystisesti ilman, että niistä enää koskaan kuullaan mitään. Koirankasvattajat uskovat, että tuhansien markkojen arvoisten koirien tien pää löytyy Virosta tai Venäjältä.

Jari Pellas

Suurempien paikkakuntien rotukoirien ja niiden omistajien on syytä olla valppaina. Rotukoiria häviää nimittäin vuosittain jättämättä minkäänlaista jälkeä itsestään. Useimmista katoamisista jää rikosilmoituskin tekemättä, sillä omistajat eivät jaksa uskoa lemmikkiensä varastamiseen. Tosiasia kuitenkin on, että rotukoiria on varastettu kotipihoilta, lukitsemattomista autoista ja yleisimmin kaupan edestä.

Takavuosina katosi hyviä metsästyskoiria ja niiden tiedetään päätyneen jälleenmyyntiin jopa muita Pohjoismaita myöten. Nyt rotukoirille on auennut markkina-alue toisesta ilmansuunnasta; Virosta ja Venäjältä.

Koirien ja niiden omistajien roolitus näyttää kääntyneen päälaelleen: vahtijoista on tullut vahdittavia. Jari Pellas Suomen Koirankasvattajat ry:stä antaa ohjeeksi sen, että koiraa ei kannata jättää yksin marketin pihalle.
- Koiralenkki kannattaa tehdä erikseen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme