Mainos
Mainos

Varhaiskasvatus sillaksi koulumaailmaan

Varhaiskasvatus tulisi Suomen Kuntaliiton tilaaman selvityksen mukaan siirtää kaikkialla osaksi kunnan opetustointa. Näin se niveltyisi paremmin alkavaan koulutukseen.

Kuntaliitolle selvityksen tehneen työryhmän jäsen, professori Jouni Välijärvi sanoo, että myös peruskoulun tuntijako ja opetussuunnitelma pitäisi saada nykyistä joustavammaksi ja väljemmiksi.

Luokattomuutta työryhmä taas pitää pääosin onnistuneena ratkaisuna.

- Haluaisimme, että kunnissa keskusteltaisiin siitä, minkälaista koulutusta he nuorilleen haluavat.

Välijärvi nostaa esiin myös sellaisista peruskoulunsa päättävistä nuorista huolehtimisen, jotka eivät hakeudu toisen asteen koulutukseen.

- Työmarkkinoiden vaatimukset ovat kasvaneet ja siksi sellaisen henkilöllä, jolla on vain perusopetus takanaan, on hyvin rajalliset mahdollisuudet sijoittua työelämässä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot