Mainos
Mainos

Variksen uran jatko epäselvä

Kaisa Variksen kilpailukiellon pituuden määrittämisessä voi tulla eteen sääntöongelma.

Kaisa Variksen hiihtouran jatko on yhä vaakalaudalla. Toisesta dopingkärystä tuomitaan yleensä elinikäiseen kilpailukieltoon, mutta Variksen tapauksessa säännöstä löytyy porsaanreikä.

Kilpailukiellon pituuden määrittämisessä voi tulla eteen sääntöongelma, koska Varis on kärynnyt kahdessa eri lajissa, hiihdossa ja ampumahiihdossa. Kansainvälisen antidopingtoimikunnan Wadan nykyisten sääntöjen mukaan urheilija voidaan kuitenkin asettaa elinikäiseen kilpailukieltoon, vaikka käry olisi käynyt kahden eri lajiliiton alaisissa kilpailuissa.

- Ongelmana on, että nykyinen Wadan säännöstö on ollut voimassa alkuvuodesta 2003, ja Kaisa Variksen ensimmäinen epo-käry oli kuukautta ennen säännöstön voimaantuloa, kertoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Suomen antidopingtoimikunnan entinen puheenjohtaja, lääkäri Tapio Kallio.

Epo-hormoni on ongelmallinen testaajille, sillä hormoni saattaa hävitä urheilijan elimistöstä jopa parissa tunnissa, vaikka vaikutus on pitkäaikainen.

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n hallitus käsittelee asiaa kahden viikon kuluttua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme