Mainos
Mainos

Varjo-Finlandiakin meni Rosa Liksomille

Akateemisen Kirjakaupan asiakkaiden suosikki kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaista on Rosa Liksomin Hytti nro 6, joka sai myös Finlandian. Toiseksi sijoittui Laila HirvisaarenMinä, Katariina ja kolmanneksi Kristina CarlsoninWilliam N. Päiväkirja.

Tänä vuonna Varjo-Finlandialla palkittiin ensimmäistä kertaa myös tietokirja- sekä lasten- ja nuortenkirja -suosikit.

Suosituimman tietokirjan Varjo-Finlandian voitti Christer PursiaisenTrotski, toiseksi suosituin tietokirja oli Mikko PorvalinOperaatio Hokki ja kolmanneksi sijoittui Soili Stenroosin, Teuvo Ahdin, Katileena Lohtanderin ja Leena MyllyksenSuomen Jäkäläopas.

Suosituimman lasten- ja nuortenkirjan Varjo-Finlandia palkinnon voitti Vilja-Tuulia Huotarisen teos Valoa, valoa, valoa, toisen sijan sai Hannu HirvosenRakastunut krokotiili ja kolmannelle sijalle ylsi Eija Lappalaisen ja Anne LeinosenRoutasisarukset.

Tänään palkittiin myös parhaiten myyneet esikoistekset. Myydyin oli Satu TaskisenTäydellinen paisti, toisena Jenni LinturinIsänmaan tähden ja kolmas Laura GustafssoninHuorasatu. Taskinen voitti teoksellaan Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon. Linturi ja Gustafsson olivat ehdolla Finlandiaan.

Kukin palkinto on 1 000 euroa. Varjo-Finlandia -palkintoa on jaettu Finlandia-palkinnon perustamisesta lähtien.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme