Mainos
Mainos

Varkaat viihtyivät jouluruuhkassa

Varkaat viihtyivät tänään erityisen hyvin Helsingin keskustan tavaratalojen jouluruuhkassa. Sinne veivät keikat poliisejakin, sillä lähes puolet päivän hälytystehtävistä liittyi varkauksiin ja näpistyksiin.

-Varkaille kelpaavat tavarat laidasta laitaan: vaatteet ja ruokatavarat, ylikonstaapeli Jorma Seppälä Helsingin poliisin hälytyskeskuksesta kertoi. Monet näpistelijät ovat nauttineet erilaista vahvistusta ennen tavarataloon lähtöä.

Seppälä myönsi, että joukossa voi olla pari vanhusta, joilta maksaminen on jäänyt dementian tai huonomuistisuuden vuoksi.

Tänään puoli seitsemään mennessä Helsingissä oli jäänyt kiinni 26 varasta. Valtaosa heistä napattiin suosituimmista ja ruuhkaisimmista tavarataloista: Stockmannilta, Sokoksesta tai Forumista.

Itäkeskuksessa ei tänään jäänyt kiinni enempää näpistelijöitä kuin normaalina viikonvaihteena.
-Kaupat ovat vielä auki pari tuntia, joten näpistykset tulevat jatkumaan, Seppälä totesi lakonisesti illalla. Hän kehotti ihmisiä huolehtimaan joulun alla lompakoistaan, sillä niitä on ruuhkassa "kadonnut" tavallista enemmän.

Lasten näpistely ei yleensä tule poliisin tietoon. Kaikki tänään kiinni jääneet olivat "tekosistaan vastaavia" ts. 15 vuotta täyttäneitä. Tavallisin rangaistus näpistyksestä on kymmenkunta päiväsakkoa.
-Riippuu vähän varastetun tavaran hinnasta ja määrästä. Tuloista taas riippuu, kuinka isoksi summa lopulta kohoaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme