Mainos
Mainos

Varkaat yllättivät Handelsbankenissa

Poliisin mukaan tekijät ovat Venezuelan kansalaisia ja 35-45 -vuotiaita.

Handelsbankenin konttorista on varastettu huomattava summa rahaa Helsingissä. Tapaus sattui Eteläesplanadilla kello 11.45. Poliisin mukaan pankkiin tuli kuusi ihmistä, jotka aiheuttivat pankkisalissa yleisen sekasorron.

- Kaikilla oli ollut asiaa eri virkailijoille, kenellä rahanvaihdosta ja kenellä mistäkin. Tilannetta hyväksikäyttäen jonkun nopeat kädet oletettavasti kävivät virkailijan puolella ja veivät siellä olevat rahat, kertoi päivystävä komisario Juha Hakola.

Hakolan mukaan rahat vietiin vain yhden virkailijan tiskiltä, mutta rahasumma oli silti suuri. Pankkisaliin tulleeseen ryhmään kuului kuusi ihmistä: viisi miestä ja yksi nainen. Poliisilla on tapauksesta valvontakamerakuvia.

Helsingin poliisi tutkii tapausta törkeänä varkautena.

"Verkko kiristyy"

Hakolan mukaan melko pian selvisi, että epäillyt ovat todennäköisesti Venezuelan kansalaisia ja 35-45-vuotiaita.

- Kaikkien todennäköinen henkilöys on jo tiedossa. Heistä on tehty etsintäkuulutus, Hakola kertoi illalla kello 21:n jälkeen.

- Poliisi tekee koko ajan kenttätutkimuksia ja etsii kuumeisesti epäiltyjä. Verkko alkaa pikku hiljaa kiristyä tekijöiden ympärillä, Hakola kuvaili.

Hakolan mukaan apua voisi tulla esimerkiksi majoitusliikkeiltä, jos niillä olisi tietoa tuntomerkkeihin sopivista henkilöistä.

Aiemmin poliisi luuli vielä tekijöitä aasialaisiksi, mutta viranomaisyhteistyöllä tekijöiden kotimaaksi paljastui eteläamerikkalainen Venezuela.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme