Mainos
Mainos

Varman Vuoria nopeuttaisi väylähankkeita eläkevaroin

Suuria tie-, rautatie- tai muita väylähankkeita pitäisi saada taantuman syvetessä käyntiin myös työeläkevaroilla, katsoo työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Matti Vuoria.

- Me haluaisimme osallistua infrahankkeiden rahoittamiseen, mutta Suomessa on oltu haluttomia kehittämään niihin sopivia sijoitusinstrumentteja, Vuoria harmittelee Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa.

Valtion perinteisten velkapaperien lisäksi Vuoria kaipaa uudenlaisia sijoitustapoja, jotka olisivat työeläkeyhtiöille houkuttelevia. Kun taantuma ahdistaa julkisen talouden raameja, kannattaisi suurten investointien kustannuksia jaksottaa Vuorian mielestä investointien koko elinkaarelle.

Moottoriteiden rakentamisessa käytetty elinkaarimalli ei Vuorian mukaan tule halvemmaksi, mutta se aikaistaa ja tehostaa toteuttamista. Suomessa olisi kiire saada hankkeita käyntiin, ennen kuin rakennusalan erittäin hyvä ja taitava työvoima purkautuu maailmalle, Vuoria perustelee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot