Mainos
Mainos

Varoitus riskiryhmään kuuluville: Hae nopeasti rokotus

Talven poikkeuksellisen myöhään alkanut influenssaepidemia on voimistumassa ympäri maata. Vaisun alun jälkeen kiinnostus rokotuksiin on kiihtynyt niin, että joiltakin lääkärikeskuksista rokototteet ovat loppuneet ja terveyskeskuksissakin rokotusajan saaminen voi kestää.

- Rokotuksen ottaminen alkaa olla jo aika myöhäistä, koska immuunisuojan kehittyminen vie pari viikkoa. Veikkaisin, että parin viikon aikana epidemia alkaa voimistua, arvioi laboratoriojohtaja Thedi Ziegler Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Erikoistutkija Tuija Leino Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta katsoo kuitenkin, että ainakin riskiryhmiin kuuluvien kannattaisi hakea ilmaiseksi annettava rokotus edelleen. Viruksetkin ovat tänä vuonna liikkeellä poikkeuksellisen myöhään.

Liikkeellä ovat jo molemmat A-virukset eli sikainfluenssavirus H1N1 sekä vielä vakavampia tauteja aiheuttava H3N2, joka ei ole kiertänyt meillä kolmeen vuoteen. Perjantaina varmistui todennäköisesti ensimmäinen B-virus, kertoo Ziegler.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme