Mainos
Mainos

Varomääräykset lievenevät Nokialla

Keittokehotus jatkuu Etelä-Nokialla. Kaupungissa jyllää edelleen vatsatauti, jota aiheuttaa nyt todennäköisesti ihmisestä toiseen leviävä norovirus.

Vesijohtoveden käyttöä koskevat varomääräykset lievenevät edelleen Nokialla. Veden keittokehotus puretaan osasta kaupunkia huomisaamusta. Ruokavesi on yhä keitettävä Etelä-Nokialla.

Veden keittokehotus säilyy siinä osassa kaupunkia, jossa vesijohtoverkkoon pääsi jätevettä pari viikkoa sitten. Saastuneella alueella asuu 10 000 nokialaista.

Juotavaksi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi pitää keittää viiden minuutin ajan. Peseytymiseen ja astioiden koneelliseen pesuun vettä voi käyttää normaalisti.

Keittokehotus voidaan purkaa vasta kun on varmistunut, että vesijohtoverkostoon ei ole jäänyt taudinaiheuttajia. Verkostoon pääsi pari viikkoa sitten jäteveden mukana muun muassa kampylobakteereja ja noroviruksia. Myös salmonellabakteereja saattoi levitä.

Klooraus on puhdistanut vesijohtoveden, eikä siinä pikatestien mukaan enää ole merkittäviä määriä taudinaiheuttajia. Kokemukset vastaavista vesiepidemioista osoittavat kuitenkin, että putkistojen seinämiin saattaa pesiytyä pitkäksikin aikaa viruksia, bakteereja ja alkueläimiä.

Nokian terveyskeskukseen hakeutuu edelleen vatsatautipotilaita, mutta selvästi vähemmän kuin aikaisemmin. Vatsatautia aiheuttaa nyt todennäköisesti norovirus, joka leviää ihmisestä toiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot