Mainos
Mainos

Varovaisuutta liikenteeseen - sää jatkuu liukkaana koko päivän

Aamun ruuhkaliikennettä haitannut lumipyry vaati malttia liikenteessä. Varovaisuutta vaaditaan myös iltapäivällä, sillä ajokeli jatkuu huonona.

– Lumisade väistyy kyllä päivällä, mutta illaksi ja yöksi on tiedossa uusi lumisade etelään. Siinä välissä sää ehtii pakastua, varoittaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tällä hetkellä monin paikoin lännessä ja etelässä tienpinnat ovat sateiden jäljiltä lumisia.

– Etelässä lämpötila on aluksi plussan puolella, mutta pakastuu päivän mittaan. Tienpinnat ovat etelässä sohjoisia ja ajokelin arvioidaan olevan monin paikoin huono tai erittäin huono, Rintaniemi sanoo.

Eilen pakkanen ja lumi vaikeuttivat etenkin pääkaupunkiseudun junaliikennettä. Tänään junaliikenne on sujunut, kertoo Liikenneviraston radanpitoyksikön päällikkö Matti Levomäki.

– Junaliikenne on yhteistyötä ja kaikkien osien täytyy sujua, jotta se kokonaisuus toimii. Eilen oli pakkasen aiheuttamia haittoja nimenomaan kalustopuolella. Tänään junaliikenne on toiminut, mutta ajoteillä ajokeli on vaikea. 

Iltapäivällä lumisade kulkee itään ja hetkeksi sää poutaantuu. Lämpötila painuu pakkasen puolelle ja kosteat tienpinnat ovat uudelleen vaarassa jäätyä jo iltapäivästä.

– Varovaisuutta liikenteeseen, sillä keli jatkuu liukkaana koko päivän, meteorologi Liisa Rintaniemi sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme