Mainos
Mainos

Varovasti liikenteessä – kevättalven ajokeli vaihtelee nopeasti

Ajokeli on nyt yllätyksellinen ja vaihtelee nopeasti.

Aurinko on paikoin jo kuivattanut teitä, mutta lämpötilojen iso vuorokausivaihtelu tekee ajokelistä yllätyksellisen. Aamuisin ja öisin tiet ovat paikoin liukkaita kylmien öiden jäljiltä.

– Vaihtuvasta vuodenajasta kertovat myös voimakkaat kuurosateet, joita on liikkeellä huomennakin. Sakeat lumikuurot liukastuttavat tienpintaa ja heikentävät ajonäkyvyyttä, toteaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Liikenneturva muistuttaa, että kevättalven ajokeli voi vaihtua huonoksi hyvinkin nopeasti. Yllätyksellinen sää vaatii nopeuden pudottamista olosuhteiden mukaiseksi.

Keskitalvella vakaasti talvisena säilyvä keli totuttaa kuljettajan ajamaan talviolojen mukaisesti ja liukkauteen osataan varautua. Kevättalvella ja loppusyksystä liikenneonnettomuusriski onkin tutkimusten mukaan suurempi kuin keskitalvella.

– Kuivuvat tiet ja kirkas auringonpaiste voivat luoda tuntua pitävästä tienpinnasta, joka seuraavassa hetkessä yllättääkin liukkaudellaan, sanoo Liikenneturvan koulutusohjaaja Toni Vuoristo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme