Mainos
Mainos

Varsinkin naiset arvostelevat sosiaalipalveluja

Suomalaiset suhtautuvat uuden tutkimuksen mukaan aiempaa kriittisemmin sosiaalipalveluihin ja sosiaaliturvan tasoon. Etenkin toimeentulotuki ja rapautuneet kotipalvelut herättävät närää kansalaisissa. Kotipalveluja kun tarjotaan enää hyvin valikoivasti vain osalle tarvitsijoista.

Etenkin naisten kriittisyys on kasvanut. Naiset toivovat miehiä useammin myös yksityisten sosiaalipalveluiden lisäämistä. Vankimmin suomalaiset luottavat yhä lasten päivähoitoon, sosiaalityöntekijöiden neuvontapalveluihin sekä vammaispalveluihin.

Tulotaso ei vaikuttanut juurikaan mielipiteisiin, mutta koulutus lisäsi tyytyväisyyttä palveluihin.

Stakesin kehittämispäällikkö Anu Muuri selvitti väitöstutkimuksessaan suomalaisten mielipiteitä ja kokemuksista sosiaalipalveluista. Hänen mielestään lisääntynyt tyytymättömyys kertoo tarpeesta kehittää palveluja ja tässä myös asiakkaiden mielipiteet on otettava huomioon. Jos todellisuus ei vastaa enää väestön mielipiteitä, koko järjestelmä voi vaarantua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme