Mainos
Mainos

Vartijat Telanteen kodin turvaksi

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ei aio erota tehtävästään. Hän kertoo, että myöskään Alma Median hallitus ei ole vaatinut hänen eroaan. Telanne vakuuttaa, että Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen potkujen syynä ei ollut hänen puolisonsa poliittinen aktiivisuus. Hänen mukaansa kyse oli siitä, että Korhonen valehteli asiasta.

Telanne kertoo saaneensa uhkauksia, joten hän on joutunut palkkaamaan kotiinsa vartijat.

Alma Median sanomalehtien toimitusosastot katsovat, että toimitusjohtaja Telanne on toiminut harkitsemattomasti ja aiheuttanut vahinkoa konsernille ja kaikille sen lehdille. Osastot vaativat konsernin hallitukselta nopeita toimia tilanteen rauhoittamiseksi.

Työntekijöiden mukaan syyt Johanna Korhosen erottamiseen ovat kestämättömät. Toimitusosastot muistuttavat, että päätoimittajan puolisolla on oikeus yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen. Korhonen puolestaan kuvaa tunteidensa vaihdelleen valtaisassa mediapyörityksessä järkytyksestä hämmästykseen.

Lapin Kansan toimitusosasto vaati eilen, että Telanteen pitäisi erota. Hän ei vakuuttanut Lapin Kansan väkeä, sanoo pääluottamusmies Seija Lappalainen. Telanne piti tiedotustilaisuuden Lapin Kansan toimittajille.

Tilaisuudessa Telanne kertoi Johanna Korhosenpotkujen syyksi jo julkisuudessakin kuullut asiat eli haastattelutilanteen, jossa puhuttiin puolison poliittisesta aktiivisuudesta.

Lappalaisen mukaan Lapin Kansan toimitusosasto vaatii edelleen Telanteen eroa.

Lapin Kansan päätoimittajaksi valittu Johanna Korhonen sai yllättäen potkut alkuviikosta. Hän on aiemmin toiminut journalistiliiton lehden Journalistin päätoimittajana. Hänen puolisonsa on nainen.

Alman hallitus vaitonainen

Alman hallitus on pysynyt kohun keskellä vaitonaisena. STT ei toistuvista yrityksistä huolimatta ole tavoittanut Alman hallituksen puheenjohtajaa Kari Stadighia kommentoimaan kiistaa. Hallituksen jäsenistä vain Lauri Helve suostui eilen sanomaan, että Telanne nauttii yhä hallituksen luottamusta.

- En kommentoi tilannetta, mutta luottamuskysymykseen en voi vastata muuta, Helve sanoi eilen STT:n toimittajalle.

Myös päätoimittajan eroa vaaditaan

Lapin Kansan toimitusosasto vaatii nyt myös nykyisen päätoimittajan Heikki Tuomi-Nikulan eroa välittömästi.

Tuomi-Nikula on jäämässä eläkkeelle vuodenvaihteessa. Toimitusosasto on tuohtunut Tuomi-Nikulan eilisistä lausunnoista, joissa hän totesi, ettei lesbo sovi Lapin Kansan päätoimittajaksi.

- Tämähän ei ole työsuhteen purkamisen syy. Meidän täytyy olla johdonmukaisia, koska olimme vaatineet jo Alma Median toimitusjohtajan eroa. Tämä on ainut tapa tuoda esiin, otta olemme todella eri mieltä hänen (päätoimittaja Tuomi-Nikulan) kanssaan, kertoo pääluottamusmies Seija Lappalainen MTV3:n uutisille.

- Hän (Tuomi-Nikula) antoi kannanottoja, jotka ovat, miten sen sanoisin... ihmisarvoa loukkaavia. Todettiin, että hänen esittämänsä näkemykset ovat homovastaisia, sanoo pääluottamusmies Lappalainen.

- Se on totta, että jokainen saa olla henkilökohtaisesti mitä mieltä tahansa, mutta päätoimittaja ei voi yksityishenkilönä puhua julkisuudessa, vaan hän on julkisuudessa aina päätoimittaja.

Seija Lappalaisen mukaan viime päivien kohu on vaikuttanut työntekoon Lapin kansan toimituksessa.

- Toivottavasti tilanne rauhoittuu ja saamme tehdä töitä normaalin arkirytmin mukaisesti.

Lappalainen toivoo, että Johanna Korhonen voisi aloittaa kohusta huolimatta Lapin Kansan päätoimittajana.

- Hänet on työpaikkahaastatelussa todettu päteväksi. En ymmärrä, minkä takia hänen työsuhdettaan ei voitaisi täällä aloittaa.

Lappalainen sanoo vielä lopuksi, että lehden toimittajat haluavat vakuuttaa Lapin Kansan lukijat, että lehdessä halutaan pitää "jonkilaisista arvoista kiinni".

Lapin Kansan toimitusosasto on sitä mieltä, että Tuomi-Nikula lausunnoillaan vahingoittanut Lapin Kansaa ja vaikeuttanut toimittajien työtä.

Tuomi-Nikula sanoo ottavansa lehden toimitusosaston erovaatimuksen vakavasti, mutta ei aio vielä tyhjentää työpöytäänsä. Hän muistuttaa, että kohua herättänet lesbokommentit olivat hänen omia mielipiteitään, eivät lehden virallinen kanta.

Joulukuussa eläkkeelle jäävän Tuomi-Nikulan mukaan Lapin Kansalle pyritään löytämään uusi päätoimittaja vielä tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Lue myös: (2.10.2008)

Lue myös muita aiheeseen liittyviä uutisjuttuja:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme