Mainos
Mainos

Vartijoiden määrä kasvussa

Pieni palkka ja vaarallinen työ on yhdistelmä, joka ei kiinnosta nuoria.

Vartijoita palkataan yrityksiin yhä enemmän. Sopimussihteeri Jyrki Sinkkonen Palvelualojen ammattiliitosta kertoo, että vartijoiden kysyntä esimerkiksi kauppakeskuksiin ja myymälöihin on lisääntynyt viimeisen kolmen vuoden ajan.

Sinkkonen uskoo kysynnän kasvavan erityisesti tulevien vuosien aikana.

- Odotettavissa on, että viranomaistoiminta siirtyy yhä enemmän yksityisille. Silloin on luvassa suuri muutos.

Sinkkosen mukaan vartijoista on pääkaupunkiseudulla pula. Kasvavan kysynnän lisäksi tilanteeseen vaikuttaa se, että vartijoita ei ole riittävästi. Vaarallinen työ yhdistettynä matalaan palkkaan ei kiinnosta Sinkkosen mukaan nuoria.

Väkivallan riski vähentynyt

Sinkkonen uskoo, että kysyntää lisää ihmisten kasvanut turvattomuudentunne. Erikoistutkija Reino Sirén oikeuspoliittisesta tutkimuslaitoksesta kertoo, että itse turvattomuus ei ole lisääntynyt. Yhä harvempi suomalainen raportoi joutuvansa väkivallan kohteeksi.

Myös varkausrikokset yrityksiin ovat hänen mukaansa vähentyneet.

-Toisaalta vartiointi on juuri voinut ehkäistä rikoksia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot