Mainos
Mainos

Vartijoille lisää koulutusta ja oikeuksia

Vartiointiala on päässyt villintymään ja niinpä se aiotaankin pistää nyt kuriin ja järjestykseen. Sisäministeriössä valmistellaan lakiehdotusta, joka estäisi kouluttamattomien vartijoiden palkkaamisen. Lakiehdotus myös tiukentaisi vartiointialan valvontaa. Samaan aikaan vartijoiden oikeuksia aiotaan laajentaa.

Jos vartiointialaa koskeva lakiehdotus toteutuu, koulutus pitenee. Koulun vetäjä pitää suuntaa oikeana - käytännön tilanteita voisi harjoitella enemmän. Vuoden 2001 alusta jokaisella vartijalla on todennäköisesti oltava jonkinlainen pohjakoulutus. Koulutuksen laajuutta vasta mietitään. Myös koko turvallisuusalan valvontaa on tarkoitus terävöittää - sitä varten perustetataan ehkä erillinen valvontayksikkö.

vartijat-harjoittelee-puolustusta-2vrs

Mutta eniten keskustelua herättänee ajatus vartijan oikeuksien laajentamisesta. Laki toisi vartijalle oikeuden tehdä turvallisuustarkastuksen eli tutkia, onko henkilöllä aseita - nykyisinhän vartijalla ei tätä oikeutta ole. Lain on määrä tulla eduskuntaan ensi syksynä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot