Mainos
Mainos

Vartiointiyhtiöt pohtivat vankikuljetuksia

Vain osa vartiointiliikkeistä on kiinnostunut uusista tehtävistä, kuten vankikuljetuksista.

Vartiointiyhtiöissä pelätään, että ehdotetusta vartijoiden sakotusoikeudesta tulisi yksityisen pysäköinninvalvonnan kaltainen lakisotku. Bisneksenä näpistyssakotus ja vankikuljetukset kiinnostavat vain osaa suurista vartiointiliikkeistä, joilta STT asiaa kysyi.

Esimerkiksi kansainvälisessä G4S:ssä kumpaakaan ehdotusta ei tyrmätä suoralta kädeltä.

Turvatiimissä taas uskotaan, että vankikuljetuksista ja sakotusoikeudesta poikiva lisätulo ei välttämättä riittäisi kattamaan työntekijöiden koulutuskustannuksia.

ISS ei todennäköisesti lähtisi kilpailemaan vankikuljetuksista. Sakotusta voisi pohtia vain siinä tapauksessa, että lainsäädäntö olisi päivänselvä.

Oikeusministeriössä pohditaan parhaillaan mahdollisuutta siirtää osa vankikuljetuksista vartiointiliikkeille.

Vartijoiden sakotusoikeutta näpistystapauksissa on esittänyt poliisiylijohtaja Mikko Paatero. Hän on perustellut näkemyksiään sillä, että poliisin virkoja ollaan lähivuosina vähentämässä.

Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikonen ei kuitenkaan ole Paateron ehdotukselle lämmennyt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot