Mainos
Mainos

Vartti: Pääkaupunkiseudulla edelleen korkeita lumivuoria

Runsaslumisen talven jälkeen pääkaupunkiseudun lumenkaatopaikoilta löytyy vieläkin jopa kymmenien metrien kinokset. Lumi ei ole ehtinyt sulaa, vaikka hellelukemia on ylitetty jo useana päivänä. Esimerkiksi Helsingin Maununnevalla kohoaa lähes 15 metriä korkea lumivuori, kertoo Vartti-lehti.

- Täytyy toivoa, että vanhat lumet ehtivät sulaa ennen kuin uudet satavat tilalle, Helsingin rakennusviraston projektipäällikkö Ville Alatyppö kertoo lehdessä.

Alatyppö jatkaa, että lumenkaatopaikkoja on liian vähän:

- Helsingin pinta-ala kasvaa, mutta lumenkaatopaikkojen määrä on vähentynyt kymmenellä viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Yleensä edellisen talven lumista on päästy eroon juhannukseen mennessä, mutta esimerkiksi Espoon ainoa lumenkaatopaikka Mankkaalla on vielä täysin lumen peitossa.

- Lumenkaatopaikkojen loppusiivoukset tehdään yleensä heinäkuun alussa. Tänä vuonna siivous siirtyy vähintään alkusyksyyn, Espoon kaupungin ympäristötarkkailija Harri Anttila sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme