Mainos
Mainos

Varuskuntakapina paisuu maakunnissa

Puolustusvoimien leikkaussuunnitelmat ovat synnyttäneet voimakasta vastarintaa maakunnissa. Lakkautuspäätöksiä vaaditaan maakunnissa uuteen harkintaan.

Varsinkin Pohjois-Karjalassa on syvä epäluottamus koko valtionhallinnon toimintaan jatkuvien työpaikkaleikkausten vuoksi. Maakuntalehti Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa on vaatinut harkitsemaan jopa sotilaspassien palauttamista.

- Itse pohdin sitä asiaa ja kehotan muitakin pohjoiskarjalaisia niin pohtimaan. Onko tämä armeija enää se sama armeija jossa minä suoritin varusmiespalveluksen ja jolle me sotilasvalan annoimme? Se mitä minä ajoin takaa oli se, että tämän maakunnan pitää osoittaa se että nyt on tullut raja vastaan, toteaa Koivumaa.

Koivumaan parahdus kuvaa niitä tuntoja joita maakunnissa on. Esimerkiksi Pohjois-Karjala on menettänyt lyhyessä ajassa yli 1000 valtion työpaikkaa.

- Joudumme pian hakemaan äkillisen rakennemuutosalueen statusta johtuen valtion omista työpaikkavähennyksistä. Tietääkseni koskaan aiemmin ei ole julkisen vallan toimenpiteiden takia tähän tilanteeseen jouduttu, kommentoi Pohjois-Karjalan maakuntaliiton maakuntajohtaja Pentti Hyttinen.

Kontiolahden lakkautus oli kipea paikka jopa komentajalle.

- Isä on vanha Kollaan taistelija, tosin edesmennyt jo mutta kyllä tässä sellaisia henkisiä arvoja minullakin on. Ei se helppoa ole mutta välttämätön on välttämätöntä Itä-Suomen sotilasläänin komentaja, kenraalimajuri Jukka Pennanen.

MTV:n uutisten tietojen mukaan Pohjois-Karjala vetosi viime hetkellä presidentti Tarja Haloseen lisäajan saamiseksi varuskuntasuunnitelmiin. Samalla se johti siihen, että vielä eilisaamuna hallitus mietti kumpi lakkautetaan Pohjois-Karjalan Prikaati vai ruotsinkielinen Dragsvik.

(MTV3)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu Joensuusta (Seitsemän uutiset 9.2.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme