Mainos
Mainos

Varusmiehellä aivokalvontulehdus Karjalan Prikaatissa

Valkealassa sijaitsevassa Karjalan Prikaatissa on ilmennyt bakteeriaivokalvontulehdustapaus.

Tapaus tuli ilmi eilen, kerrotaan Karjalan Prikaatista. Sairastunut asevelvollinen on siirretty hoitoon Kuusankosken aluesairaalaan. Varusmiehen kanssa lähikontaktissa olleet ihmiset ovat saaneet estolääkityksen.

Aivokalvotulehduksen oireet ovat päänsärky, sekavuus, niskajäykkyys, kuume ja korkeat tulehdusarvot. Bakteeriaivokalvontulehdus etenee nopeasti ja romahduttaa yleiskunnon muutamassa tunnissa.

-Kyseessä on hengenvaarallinen tilanne, ja potilas on saatava äkkiä tehokkaaseen hoitoon, Karjalan Prikaatin päällikkölääkäri Mika Mattinen sanoo.

Aivokalvontulehduksia on lähes vuosittain maamme varuskunnissa. Viimeksi Karjalan Prikaatissa Vekaranjärvellä oli meningokokin aiheuttama aivokalvontulehdus viimeksi vuosi sitten. - Siitä potilas toipui täydellisesti, Mattinen kertoo.

Meningokokki on tyypillisin ja pelätyin bakteeriaivokalvontulehdus. Kyseessä on kuitenkin keskushermoston tulehdus ja se saattaa aiheuttaa pysyviä neurologisia vammoja, kuten esimerkiksi kuuroutta. Yleensä meningokokista paranee ihan oireettomaksi, Mattinen sanoo.

Varusmiehet on kaikki rokotettu aivokalvontulehdusta vastaan jo heidän palveluun tullessa. Rokotus antaa Mattisen mukaan hyvän suojan, mutta on olemassa sellaisia meningokokkikantoja, joilta rokote ei suojaa sataprosenttisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme