Mainos
Mainos

Varusmiehiä kiinni huumeseulonnassa

Puolustusvoimien satunnaiset huumetestit ovat paljastaneet huumeidenkäyttäjiä varausmiesten keskuudessa. Armeijan työntekijät ovat toistaiseksi antaneet puhtaita testituloksia.

Kuvan varusmiehet eivät liity tapaukseen

Puolustusvoimien huumeseulonnassa joka viideskymmenes testattu on jäänyt kiinni huumeidenkäytöstä.

Puolustusvoimat on tehnyt huumetestejä varusmiehille ja työntekijöilleen nyt vuoden ajan. Elokuun loppuun mennessä puolustusvoimat oli testannut runsaat 2100 ihmistä, ja käry oli käynyt 42 kertaa. Suurin osa testeistä paljasti kannabiksen käytön ja muutamissa tapauksissa kyse oli amfetamiinista. Kaikki positiiviset testitulokset olivat varusmiehiltä.

Viime vuoden lokakuussa alkaneen huumeseulonnan tarkoituksena oli tehdä vuosittain 4000-5000 testiä, mutta testaus on käynnistynyt hieman odotettua hitaammin. Puolustusvoimat valitsee testattavat satunnaisesti tai tietyn tehtävän perusteella.

Puolustusvoimissa on noin 4000 työntekijää ja vuosittain palvelukseen astuu noin 30 000 varusmiestä.
(MTV3-STT)
Puolustusvoimien huumestrategia:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot