Mainos
Mainos

Varusmiehiä patistetaan kasvislautasten ääreen

Varusmiehiä yritetään saada syömään lisää vihanneksia ja hedelmiä.

Kainuun prikaati ja Panssariprikaati ovat pilottikohteina tänään alkavassa KASVISota-kampanjassa, jonka tarkoituksena on muuttaa varusmiesten ruokatottumuksia terveellisempään suuntaan.

Kansanterveyslaitoksen parin vuoden takaisen tutkimuksen mukaan vain viisi prosenttia palveluksen aloittaneista söi päivittäin hedelmiä ja marjoja. Tuoreita vihanneksia söi kahdeksan prosenttia varusmiehistä ja kypsennettyjä yksi prosentti.

Puolustusvoimissa on havahduttu varusmiehillä yleistyvän ylipainon vaikutuksiin. Ylipaino näkyy heikentyneenä palveluskelpoisuutena, palveluksen keskeyttämisinä ja reserviläisten laskeneena puolustuskuntona.

Palveluksen aikana ongelmaan on tähän asti pyritty vaikuttamaan erityisesti liikunnan keinoin. Nyt keskitytään siihen, mitä varusmiehet pistävät suuhunsa ja miksi.

Kampanjassa sekä Varusmiesten ravitsemus- ja terveystutkimuksessa VARU:ssa ovat mukana mm. pääesikunta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Sotilaskotiliitto ja Kotimaiset Kasvikset ry.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme